Fira de Sant Ermengol La Seu d'Urgell 13-14-15 d'Octubre 2017
Menu

ALIMENTS DEL TERRITORI I TU

Organitza la Diputació de Lleida

14 i 15 d’octubre 2017. Espai firal del Pavelló Poliesportiu. La Seu d’Urgell.

La Diputació de Lleida promou una mostra culinària -en el marc del programa Aliments del Territori i tu- que consisteix en degustacions i tallers basats en els productes de proximitat presents a la fira i en la feina de diversos restauradors locals que els treballen.

Amb aquesta mostra culinària es pretén promocionar la cultura alimentària, recopilar i difondre el coneixement dels professionals i posar en valor la cuina del Pirineu.

La mostra alimentària, tots els tastos i les degustacions, comptaran amb la col·laboració d’aigua PINEO, d’Estamariu. Estan programades 12 activitats, les quals són gratuïtes i no cal fer reserva prèvia.

Dissabte 14 d’octubre

11:00h – 12:00h Degustació de tapes elaborades amb la fusió de productes de l’Associació Menja’t l’Alt Urgell, a càrrec de Marisol Salvador i Agustí Porta.

12:00h – 13:00h “Neu de formatges”: 5 bombons de diferents formatges elaborats amb nitrogen líquid, a càrrec del cuiner Axier Arbilla, del Restaurant Arbeletxe de la Seu d’Urgell

13:00h – 14:00h Taller d’aperitius saludables Km 0 i ecològics, a càrrec dels cuiners Jordi Tomàs i David Isern, de Cerdanya Ecoresort i l’Associació de Productors Ecològics de Cerdanya

17:00h – 18:00h Cocteleria creativa a base de llet Cadí, a càrrec de Vicenç Mora, de Glops Palau de a Seu d’Urgell

18:00h – 19:00h Degustació de diferent varietats de pomes: Royal Gala, Golden i Fuji, a càrrec d‘Albert Marquet i Pep Altimir (Pomes del Cadí- Arfa)

19:00h – 19:00h Tast i degustació del menú Cadí:
Carbassó farcit amb mató del Pirineu, fruits secs i confitats amb melassa d’alzina.
Xarrup de formatge Cadí Quark  amb fons de xarop de pinya d’avet i galeta Maria.
Amanideta de tomàquet xerri de pera amb formatge fresc Cadí i orenga.
Patata vitelotte amb formatge Cadí Urgèlia i herbes culinàries de Calbinyà.
Hamburguesa de vedella i porc amb formatge Cadí Neu i ceba de Nargó caramel·litzada.
Pastís de formatge Cadí Quark amb confitura de saüc.
A càrrec de Cadi SCCL i de Cal Serni de Calbinyà amb Josep Maria Troguet i Ribes

Diumenge 15 d’octubre

11:00h – 12:00h Tast guiat i degustació de productes: iogurts, recuit i formatges, a càrrec de Jeroni Majoral de Cal Majuba, d’Alàs

12:00h – 13:00h Taller: Com combinar els embotits i el formatge per fer diferents tapes?
Carpaccio de fuet artesà amb formatge parmesà.
Tapa calenta de bull de donja amb formatge Neu del Cadí
Caneló de Pernil curat al natural de 18 a 24 mesos  farcit amb formatge de cabra i melmelada de tomata artesana
A càrrec Ferran Vidal, de Casa Bernadí, de Noves de Segre

13:00h – 14:00h Tast guiat, degustació de productes i elaboració d’una recepta, a càrrec de Victòria Roig (Mafriseu SA) i de Jordi Fernandez del restaurant el Mos de la Seu d’Urgell

17:00h – 18:00h Taller sobre amanides amb plantes espontànies i vinagretes de fruïts silvestres, a càrrec del cuiner Jordi Tomàs i David Isern de Cerdanya Ecoresort de Prullans

18:00h – 19:00h Tast dels productes i la Cuina de Cal Pagès de la Seu d’Urgell.
Selecció d’embotits artesans
Mini hamburguesa de peus de porc amb salsa dolça
A càrrec d’Agustí i Adrià Porta, de la Xarcuteria Cal Pagès de la Seu d’Urgell)

19:00h – 19:00h Receptes fàcils i consells per elaborar begudes digestives com el limoncello i el licor de romaníA càrrec de Jordi Sevé del Restaurant la Vall, d’Organyà

Instagram

© 2017 · Fira de Sant Ermengol · Contacta'ns · Cookies · Disseny web: Qucut Produccions + Marc Julià