Fira de Sant Ermengol La Seu d'Urgell 19-20-21 d'Octubre 2018
Menu

Aula de Tast

19, 20 i 21 d’octubre. Carpa annexa entre el Pavelló poliesportiu i la Pista polivalent

A l’aula de tast es on realitzen sessions dirigides pels millors professionals del formatge: elaboració, degustació,  presentacions de novetats en el sector làctic, cuina, etc.

Es troba ubicada a la carpa annexa entre Carpa de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu i el Pavelló poliesportiu on s’hi ubica la mostra empresarial, les associacions i l’Espai Tast km0.

VENDA DE TIQUETS

 

Anticipada: Del 15 al 18 d’octubre.

On-line al web firasantermengol.cat 
Presencial *(pagament només amb tarja de crèdit): A l’Espai Ermengol

 

Durant la Fira: Al Punt d’Informació, al costat de la Carpa de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu.

A partir del divendres 19 d’octubre de les 17h a les 22h, dissabte 20 i diumenge 21 d’octubre de les 10h a les 21h

 

Per a més informació: 

Espai Ermengol
Carrer Major, 8, 25700. La Seu d’Urgell
(+34) 973 35 30 57 / info@espaiermengol.cat

DIVENDRES 19 D’OCTUBRE

14h45 Jornada tècnica: “La comercialització dels formatges artesans: el paper dels principals actors: productors, venedors i distribuïdors”. Inscripció prèvia a través de l’Escola Agrària del Pirineu, 973.352.358 / amalia.sanz@gencat.cat *

18h00 Presentació de llibres i tast de formatges: “La volta a Catalunya en 50 formatges artesans”, a càrrec de  Toni Chueca i “Les cabretes del Serrat Gros” a càrrec de Pepita Clop i Carolina Botella. La presenrtació tancarà amb un tastet dels seus formatges. Entrada Lliure.

19h00 Entrega del premi l’Amic del Formatge 2018. Premi que l’Ajuntament de La Seu atorga cada any a una persona que, en la seva actuació professional contribueix a la cultura del formatge i, especialment, a la difusió dels formatges artesans del Pirineu. Enguany, serà Amagoia Anda, co-fundadora d’Ardai qui rebrà el premi de la mà de l’Alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla.

*Activitats dins el programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra  (POCTEFA 2014-2020) dins el projecte INNOLACT (EFAA005/15)

DISSABTE 20 D’OCTUBRE

10h45 Joc de l’hostaler. A càrrec l’Associació Hostaleria Alt Urgell. L’espai on els nens i nenes aprenen l’ofici d’hostaler mostrant-los les nocions bàsiques de cuina i servei de manera didàctica i divulgativa. Preu: Gratuït amb inscripció prèvia.

12h00 Taller infantil d’elaboració de mató. A càrrec de, Formatges de l’Abadessa. Els infants juguen, aprenen, s’endinsen en l’apassionant món del formatge artesà. I tasten formatge! Preu: Gratuït amb inscripció prèvia *

13h15 Presentació i degustació de productes làctics innovadors francesos i catalans, desenvolupats dins del projecte interreg-poctefa Innolact. A càrrec de Lycée Jean Errecart i Escola Agrària del Pirineu *

Un formatge tipus mozzarella, tipus grana, untable o un iogurt elaborat amb lactoserum són algunes novetats que presentaran els productors francesos. Per la banda catalana, la Formatgeria Mas d’Eroles presentarà un formatge tipus torta del Casar, Formatges La Balda i la Formatgeria de Surp presentarà un tipus de formatge de pasta cuita. Preu: Gratuït amb inscripció prèvia.

16h30 El tast dels premiats. Categoria de cabra. A càrrec de Ramón Roset. Els millor formatges del Pirineu a la taula de tast. Una selecció de formatges premiats en el Concurs, explicats i donats a tastar de manera amena i culta. Preu: 10 €/persona

17h45 El formatge a la cuina d’El Dien. A càrrec de Enric Millà – El Dien restaurant. El xef de Vallfogona de Balaguer, prepararà en directe plats d’alta cuina en els que un ingredient important serà algun formatge artesà del Pirineu. Preu: 6€/persona

19h00 El tast dels premiats. Categoria de vaca. A càrrec de Ramón Roset. Els millor formatges del Pirineu a la taula de tast. Una selecció de formatges premiats en el Concurs, explicats i donats a tastar de manera amena i culta. Preu: 10 €/persona

DIUMENGE 21 D’OCTUBRE

10h45 Taller infantil d’elaboració de Tapes amb Formatge a càrrec de Formatges de l’Abadessa. Els menuts de la casa aprendran a fer tapes i entrants amb formatge! Preu: Gratuït amb inscripció prèvia *

12h00 El tast dels premiats. Categoria de ovella. A càrrec de  Ramón Roset. Els millors formatges del Pirineu a la taula de tast. Una selecció de formatges premiats en el Concurs, explicats i donats a tastar de manera amena i culta. Preu: 10 €/persona

13h15 Cervesa artesana La Minera amb formatges de Molí de Ger i de Basondo/Audikana. A càrrec de Jordi Marcé, Pere Pujol i Irune Audikana. Vinguda des de Sant Joan de les Abadeses, al Ripollès, farem un tast guiat de La Minera, una de les cerveses artesanes més originals i potents que podem trobar als Pirineus de casa nostra, tot maridant-les amb els formatges de Molí de Ger i de Basondo / Audikana. Preu: 6€/persona

16h00 Tast del Formatge convidat 2018: Heredat de Pere. A càrrec de Enri Santadreu. Des de Quatretonda, Comunitat Valenciana, ve aquesta Formatgeria Artesanal i ens ensenyaran els seus formatges de cabra. Preu: 6€/persona

17h15 Tast maridatge de vins i formatges a càrrec de La Ferme du Bignau i Castell del Remei. Actualment i des del cor de la Noguera ens arriba el celler més antic de Catalunya en l’elaboració i etiquetatge de vins fins de criança, ofereixen als enòfils la possibilitat de tastar vins de gran qualitat i els maridarem amb els formatges de cabra de la formatgeria francesa Ferme du Bignau. Preu: 6€/persona.

18h30 El formatge a la cuina de Ca la Núria de Bellver de Cerdanya. A càrrec de Núria Bonet – Ca la Núria. El xef de Cellers, prepararà en directe plats d’alta cuina en els que un ingredient important serà algun formatge artesà del Pirineu. Preu: 6€/persona.

Instagram

© 2018 · Fira de Sant Ermengol · Contacta'ns · Cookies · Disseny web: Qucut Produccions + Marc Julià