Fira de Productes Ecològics del Pirineu

logo.productesEP.vokL’any 2016 es va celebrar per primera vegada la Fira de Productes Ecològics del Pirineu, al carrer dels Canonges. La mostra, organitzada per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, compta amb el suport del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, de la Generalitat de Catalunya i l’ institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA).

En els darrers anys, l’agricultura i la ramaderia ecològiques han experimentat un fort creixement a tot Catalunya i cada vegada hi ha més consumidors que aposten per aquest tipus de producció, principalment per qüestions de sostenibilitat ambiental i d’hàbits d’alimentació saludables. Per aquesta raó, la producció ecològica és un sector a potenciar, a més de per donar noves vies de futur als agricultors i ramaders pirinencs.

Aquesta és la primera fira d’aquestes característiques que es fa al Pirineu. En la primera edició hi van participar més de 20 parades de productors i comercialitzadors de productes ecològics pirinencs, tots ells amb  el certificat ecològic del producte que elaboren o que comercialitzen. La mostra es desenvolupa al carrer dels Canonges, on també es realitzen una sèrie d’activitats paral·leles relacionades amb aquest sector.

Les activitats són gratuïtes o tenen  un preu simbòlic. Es pretén que la fira creixi i sigui un referent,  el principal aparador de productes de qualitat del territori, del Pirineu, tot sota el paraigua de la Fira de Sant Ermengol.