Fira de Sant Ermengol La Seu d'Urgell 16-17-18 Octobre 2020
Menu

Journée technique

Vendredi 18 octobre. Carpe de la Salle de dégustation.

La Jornada Tècnica queda anul·lada en motiu de la situació excepcional que viu el país i de la vaga general convocada pels sindicats Intersindical-CSC i IAC per aquest pròxim divendres 18 d’octubre.

La Fira de Sant Ermengol doncs, obrirà portes dissabte, en lloc de divendres a la tarda, i queda anul·lada també la inauguració institucional.

COMUNICAT OFICIAL 

Davant el moment excepcional que viu el país a conseqüència de la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem en relació al judici de l’1 d’Octubre, així com la vaga general convocada per part dels sindicats Intersinsdical-CSC i IAC per aquest motiu, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, d’acord amb els formatgers i altres professionals, ha decidit no obrir la Fira de Sant Ermengol aquest divendres a la tarda, tal i com estava programat prèviament.

Conseqüentment queden també anul·lades totes les activitats paral·leles de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu programades per divendres a la tarda a l’Aula de Tast (jornada tècnica, taula rodona i lliurament del premi Amic del Formatge) i a l’Espai Territori i Tu de la Diputació de Lleida. Les persones que hagin adquirit els tiquets del tast de formatges de divendres, l’organització de la fira es posarà en contacte amb elles per retornar-los els diners. Tampoc obrirà portes la Fira d’Entitats, Associacions i Comerç.

Val a dir però que la Fira de Sant Ermengol sí que obrirà en tota la seva globalitat dissabte 19, a les deu del matí, i fins a les deu de la nit, així com diumenge 20 d’octubre, de deu del matí a nou de la nit. Cal remarcar, però, que queda anul·lada la inauguració oficial, que en aquesta edició d’enguany havia d’anar a càrrec pel president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra.

Premi Amic del Formatge

El lliurament del Premi Amic del Formatge passarà a celebrar-se just a l’inici del lliurament de premis del 25è Concurs de Formatges Artesans del Pirineu, al recinte firal de formatges, acte que tindrà lloc dissabte 19 d’octubre a dos quarts de dues del migdia.

Aquest premi, que atorga cada any l’Ajuntament de la Seu d’Urgell a una persona que en la seva actuació professional contribueix a la cultura del formatge i, especialment, a la difusió dels formatges artesans del Pirineu, enguany ha recaigut a Salvador Maura, mestre formatger i vinculat al món del formatge des del 1991, i actualment al capdavant de la seva formatgeria Mas d’ErolesMaura va ser un dels impulsors de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu, motiu pel qual aquesta 25à edició la distinció Amic del Formatge sigui per a ell.

Programa

 

14.45h Recepció i cafè 

15h Presentació de la Jornada a càrrec de l’Il·lm. Sr. Jordi Fàbrega, alcalde de La Seu d’Urgell

15.10h EL FACTOR HUMÀ: Les històries, les competències i les experiències del « sistema » Parmigiano Reggiano

A càrrec d’Àngela Barusi, gerent de Forma Libera i representant a Espanya del Consorzio Parmigiano Reggiano

15.45h SEMPRE ÚNIC, MAI IGUAL

Testimoni de Giovanni Minelli, titular de la formatgeria Nuovo Malandrone de Pavullo (Mòdena)

16.10h UN MÓN DE SENSACIONS Tast vertical de diferents maduracions de Parmigiano Reggiano

Tast guiat per Giovanni Minelli

17.30h Cloenda de la jornada a càrrec del Sr. Jordi Parramon, dir. de l’Escola Agrària del Pirineu del DARP

Instagram

© 2020 · Fira de Sant Ermengol · Contactez-nous · Cookies · Conception Web: Qucut Produccions + Marc Julià