Fira de Sant
Ermengol 2024

30ª Fira de Formatges
Artesans del Pirineu

Atenció! Aquest contingut fa referència a l'edició 2023 de la Fira de Sant Ermengol. En breu actualitzarem la informació corresponent a la propera edició.

edició 2023

Presentació

Un any més, acollim a la Seu la Fira de Sant Ermengol els dies 13, 14 i 15 d’octubre.
Un dels millors llegats que ens deixa la mil·lenària història de la nostra ciutat, la Seu d’Urgell, és la Fira de Sant Ermengol, que trobem citada per primera vegada l’any 1048.
Al llarg dels segles ha patit nombrosos canvis de denominació i d’ubicació. Durant la immensa majoria d’anys que s’ha celebrat ha estat bàsicament dedicada al sector primari, és a dir, agrari i ramader, augmentant al llarg del segle XX de forma progressiva la presència del tèxtil.
A finals dels anys 80 i principis dels anys 90, es va començar a buscar un eix diferenciador per aquesta Fira. Primer es va apostar per la fira artesana que encara continua avui dia i el 1995 es va fer el que ha esdevingut com la gran aposta, l’especialització en el formatge artesà. I és que el formatge forma part de l’ADN de la ciutat. Al llarg del segle XX, la Cooperativa Cadí i després les Lleteries la Seu, dues indústries làctiques, van generar noves oportunitats i creixement a la ciutat i comarca.
La 1a Fira dels Formatges es va ubicar en una carpa a la plaça dels Oms. En aquest espai s’hi van celebrar les primeres edicions, i un cop consolidada es va traslladar a la ubicació actual, garantint així un espai més gran i més còmode d’acord amb les necessitats d’una fira en creixement.
Ara que ja han passat gairebé 30 anys des de la primera edició de la Fira de Formatges del Pirineu, veiem com la fira ha esdevingut un referent de tot Catalunya en tradició, qualitat, servei i innovació, sabent adaptar-se a les diferents casuístiques al llarg dels anys.
El tercer cap de setmana del mes d’octubre sempre podreu gaudir de la Fira de Formatges del Pirineu, així com de la fira d’artesania, venda ambulant, venda de vehicles i de molt i molt entreteniment per a totes les edats.
Que gaudiu molt de la Fira urgellenca més universal. Bona Fira de Sant Ermengol!

Joan Barrera Aranda

Alcalde

 

Segueix-nos a les xarxes

©2024 Fira de Sant Ermengol - Tots els drets reservats