Fira de Sant Ermengol La Seu d'Urgell 19-20-21 d'Octubre 2018
Menu

La comercialització dels formatges artesans.

Pros i contres de la compra per internet

Centre Cultural Les Monges. La Seu d’Urgell, divendres 13 d’octubre de 2017

Programa

10.00h Presentació de la jornada Il·lm. Sr. Albert Batalla i Siscart, alcalde de la Seu d’Urgell.

10.10h Aspectes generals sobre la comercialització de petites produccions Sr. José M. Gil, professor d’Economia Agrària de la UPC, director del CREDA (Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari, UPC-IRTA).

10.45h El projecte innovador de venda online de formatges de Quesería Cultivo Sra. Clara Díez, formatgera, gerent i sòcia de Quesería Cultivo.

11.15h Logística de la distribució i venda de productes frescos del productor al consumidor. L’exemple de La Tavella. Sr. Jordi Llauradó, gerent d’Ecogrup Ecològica (La Tavella).

11.45h Pausa.

12.15h Taula Rodona. Moderadora: Sra. Roser Romero del Castillo, professora d’Indústries Làcties de la UPC.

13.00h Cloenda de la Jornada.

Inscripcions

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través de l’Escola Agrària del Pirineu (Tel.: 973 352 358 – A/e: amalia.sanz@gencat.cat)

També us podeu inscriure a través del servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat: www.ruralcat.net/preinscripcionspatt.

En el marc de la 23a. Fira de formatges artesans del Pirineu es duen a terme unes Jornades tècniques, que organitza l’Ajuntament de la Seu d’Urgell amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya, @ruralcat, Aquesta jornada tècnica és una plataforma de formació, anàlisi i trobada sobre temes relacionats amb el formatge -elaboració, tast, màrqueting i comercialització.

Les Jornades estan adreçades a formatgers, distribuïdors, tècnics, restauradors, estudiants i públic  general interessat en el món dels formatges. Són, a més, un observatori de les tendències i canvis que es produeixen a nivell productiu, legal, normatiu, comercial, comunicatiu… en el sector dels formatges i els derivats làctics.

En la producció de formatges artesans, la comercialització és el pas final d’un llarg procés en què s’han hagut de resoldre molts esculls per arribar a obtenir un producte de qualitat.
El formatger, en funció de molts factors (situació, proximitat a ciutats grans, turisme, producció, tipus de formatge, etc.), ha d’elaborar una estratègia de comercialització per poder vendre aquest producte que li ha costat tant d’esforç. Actualment, a més dels canals convencionals (venda directa i/o distribuïdors), cada cop més s’utilitza la venda per internet, aprofitant les TIC i associacions de productors per comercialitzar el producte conjuntament, però el formatge és un producte delicat que ha d’arribar en òptimes condicions al consumidor final.
En aquesta jornada tècnica es tractarà d’esbrinar la millor manera de comercialitzar els formatges, aprofitant les noves tecnologies, en funció de les característiques del producte i de les empreses.

Instagram

© 2018 · Fira de Sant Ermengol · Contacta'ns · Cookies · Disseny web: Qucut Produccions + Marc Julià