Fira de Sant Ermengol La Seu d'Urgell 19-20-21 d'Octubre 2018
Menu

Jornada tècnica

La comercialització dels formatges artesans: el paper dels principals actors: productors, venedors i distribuïdors.

Divendres 19 octubre del 2018. Carpa de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu. De les 14.45h a les 17.30h

14.45h. Recepció i cafè 

15h. Presentació de la Jornada.

Il·lm. Sr. Albert Batalla, alcalde de La Seu d’Urgell

15.10h. Proyecto Innolact: Mejora de la competitividad del sector lácteo tradicional transfronterizo”

Sra. Naia Andonegui, Responsable del Área de Tecnología de Alimentos de LEARTIKER.

15.35h. La visita turística i la venda directa a la mateixa explotació.

Sra. Ariadna Boixader, Directora Olea Soul, agència de turisme gastronòmic.

16.00h. Taula Rodona. Productors, venedors i distribuïdors; l’experiència del dia a dia.

Modera: Sr. Pep Palau, Director del Fòrum Gastronòmic

  • Mas d’Eroles; més enllà de la venda tradicional. Sr. Salvador Maura, Mas d’Eroles, Adrall.
  • Vendre formatges artesans a la ciutat. Sr. Xevi Miró, Llet crua, Barcelona.
  • El restaurador; demanda, necessitats i dificultats. Sr. Xavier Bordeta i Sr.Francesc Portet. Caseus Afinadors.

17.30h Cloenda de la jornada

En el marc de la 24a. Fira de formatges artesans del Pirineu es duen a terme unes Jornades tècniques, que organitza l’Ajuntament de la Seu d’Urgell amb la col·laboració de la Fundació Alícia @FundacioAlicia, Aquesta jornada tècnica és una plataforma de formació, anàlisi i trobada sobre temes relacionats amb el formatge -elaboració, tast, màrqueting i comercialització.

Les Jornades estan adreçades a formatgers, distribuïdors, tècnics, restauradors, estudiants i públic  general interessat en el món dels formatges. Són, a més, un observatori de les tendències i canvis que es produeixen a nivell productiu, legal, normatiu, comercial, comunicatiu… en el sector dels formatges i els derivats làctics.

En la comercialització dels formatges artesans intervenen principalment tres actors; el productor, el distribuïdor i el venedor. En aquesta jornada tècnica es vol donar a conèixer, a partir de l’experiència diària d’aquests agents, quines són les problemàtiques més recurrents en la venda de formatges artesans, què és el que demana el consumidor final – públic general o restauradors -, i quines són les diferents estratègies, accions i bones pràctiques que poden ajudar millorar la venda dels formatges artesans.

Inscripcions

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través de l’Escola Agrària del Pirineu (Tel.: 973 352 358 – A/e:  amalia.sanz@gencat.cat 

També us podeu inscriure a través del servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat: www.ruralcat.net/preinscripcionspatt

Instagram

© 2018 · Fira de Sant Ermengol · Contacta'ns · Cookies · Disseny web: Qucut Produccions + Marc Julià