Fira de Sant Ermengol La Seu d'Urgell 18-19-20 d'Octubre 2019
Menu

Jornada tècnica

Divendres 18 d’octubre. Carpa de l’Aula de Tast.

L’impuls d’una marca comercial en el sector làctic: Parmiggiano Reggiano 

El Parmigiano Reggiano encarna un viatge únic i extraordinari al llarg de nou segles d’història. Encara avui s’elabora amb els mateixos ingredients, en els mateixos llocs i replicant, cada dia, els mateixos gestos rituals.

És fruit de l’esforç i de la determinació de 2800 productors de llet, representats per 330 formatgeries, que han conservat inalterat el mètode de producció i l’altíssim nivell qualitatiu d’aquest formatge. Els mestres formatgers segueixen elaborant el Parmigiano Reggiano amb la preuada llet de la zona d’origen, quall natural, sal i cap additiu, de manera artesanal i amb la mateixa passió i lleialtat.

La garantia de genuïnitat del Parmigiano Reggiano és absoluta, font de normes precises, aplicades amb rígida auto disciplina i amb rigorós control. Des de fa 85 anys, el Consorzio del Parmigiano Reggiano ho tutela i salvaguarda.

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s a través de l’Escola Agrària del Pirineu.

Tel. 973 352 358 – amalia.sanz@gencat.cat

També us podeu inscriure a través del servei de Preinscripcions a jornades PATT del portal RuralCat en aquest enllaç ruralcat.gencat.cat/preinscripcionspatt

Programa

 

14.45h Recepció i cafè 

15h Presentació de la Jornada a càrrec de l’Il·lm. Sr. Jordi Fàbrega, alcalde de La Seu d’Urgell

15.10h EL FACTOR HUMÀ: Les històries, les competències i les experiències del “sistema” Parmigiano Reggiano

A càrrec d’Àngela Barusi, gerent de Forma Libera i representant a Espanya del Consorzio Parmigiano Reggiano

15.45h SEMPRE ÚNIC, MAI IGUAL

Testimoni de Giovanni Minelli, titular de la formatgeria Nuovo Malandrone de Pavullo (Mòdena)

16.10h UN MÓN DE SENSACIONS Tast vertical de diferents maduracions de Parmigiano Reggiano

Tast guiat per Giovanni Minelli

17.30h Cloenda de la jornada a càrrec del Sr. Jordi Parramon, dir. de l’Escola Agrària del Pirineu del DARP

Instagram

© 2019 · Fira de Sant Ermengol · Contacta'ns · Cookies · Disseny web: Qucut Produccions + Marc Julià