Programa d’activitats

Concurs de formatges artesans del Pirineu. Esdeveniment de referència del sector formatger al Pirineu; està distribuït en 12 categories i hi participen més de 150 formatges artesans, presents o no a la Fira. Un prestigiós jurat, format per una quarantena d’experts, els tasta i els valora. Els formatges opten a medalles d’or, de plata i de bronze en cadascuna de les categories.

Amic del formatge. Atorgat per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell a una persona –cuiner, periodista…- que, amb la seva actuació professional, hagi contribuït a la cultura del formatge i, especialment, a la difusió dels formatges artesans del Pirineu.

Aula de tast. Durant tot el cap de setmana, l’Aula de tast acull diferents sessions divulgatives sobre els formatges, les seves característiques organolèptiques, els maridatges, els guanyadors del concurs, tallers d’elaboració de formatges, tallers de cuina amb formatge…

Activitats infantils. També a l’Aula de tast, la fira programa diferents tallers infantils com el Joc de l’hostaler, un espai on els nens aprenen l’ofici d’hostaler, mostrant-los les nocions bàsiques de cuina i servei de manera didàctica i divulgativa. El Joc de l’hostaler està organitzat per l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell.

L’ Escola de Captació Agrària del Pirineu organitza un  taller d’elaboració del formatge on els més petits aprenen a fer un formatge fresc i se l’enduen a casa.

També durant el cap de setmana, a l’Aula de tast es duen a terme tallers d’elaboració de formatges per a adults.

Durant la Fira, la Seu s’omple d’una infinitat d’activitats culturals i d’entreteniment com teatre, corrandes, concerts, rutes del formatge, mercat de segona mà… i moltes més.

DESCARREGA’T EL PROGRAMA EN PDF!