Concurs de formatges artesans del Pirineu

23è CONCURS DE FORMATGES ARTESANS DEL PIRINEU

El concurs té lloc el dissabte al matí a la pista polivalent. Un jurat format per una quarantena d’experts -tècnics, elaboradors, distribuïdors, restauradors, periodistes…- tasta i valora els més de 100 formatges artesans de producció pròpia que es presenten, tots elaborats en qualsevol territori del Pirineu.

El concurs té l’objectiu de valorar sensorialment els formatges presentats, que seran codificats per tal de garantir l’anonimat de l’origen i de l’elaborador. L’equip de l’empresa Fòrum Gastronòmic, dirigits per Pep Palau, col·labora amb la Fira des dels seus inicis amb l’organització del concurs.

Les seccions o categories del Concurs de formatges artesans del Pirineu són:

Formatges no maduratsDetall formatges Concurs (56)

  • Matons i recuits
  • Formatges frescos

Formatges madurats

  • Formatges de cabra, quallada àcida
  • Formatges de cabra, quallada enzimàtica
  • Formatges de vaca, quallada enzimàtica
  • Formatge de vaca, pasta tova
  • Formatge d’ovella, quallada enzimàtica
  • Formatge d’ovella, pasta tova

Tupí o gatza-zaharra

Formatges blaus

Formatges amb condiments

Iogurts i llets fermentades

El desenvolupament del concurs està obert al públic. Cada categoria té assignats tres premis: diploma medalla d’or, diploma medalla de plata i diploma medalla de bronze. El lliurament de premis es realitza el dissabte al mateix espai abans de dinar, per tal que el públic assistent pugui conèixer els formatges guanyadors el més aviat possible.