Aula de Tast

15, 16 i 17 d’octubre
Sala Polivalent

La Sala Polivalent serà l’espai on es desenvoluparan, a partir de divendres a la tarda, activitats de difusió i coneixement específic del formatge artesà del Pirineu: tastos guiats, cuina del formatge, xerrades divulgatives…

Caldrà reserva prèvia per assistir

PROGRAMA

Divendres
15 d'octubre

18.00 Taula rodona: “Els formatges de pastor”

Participants:

  • Patrick Anglade, assessor tècnic formatger
  • Josep Venturós, formatger Formatges Cuirols)
  • Arnau Quingles, formatger de Formatges l’Oliva
  • Helena Guillén, formatgera de la formatgeria de Montmelús

Conduïda i moderada pel gastrònom Pep Palau.

18.45 Entrega de l'Amic Formatge 2021

Premi que l’Ajuntament atorga cada any a una persona que, amb la seva actuació professional contribueix a la cultura del formatge i especialment a la difusió dels formatges artesans del Pirineu. Enguany, serà Eugeni Celery qui rebrà el premi de la ma de l’Alcalde de la Seu d’Urgell.

Dissabte
16 d’octubre

10:00 Concurs de Formatges Artesans del Pirineu

13:30 Lliurament de premis del Concurs de Formatges Artesans del Pirineu

Escenari del davant del Palau d’Esports.

16:30 Tast de Formatges guanyadors Concurs Lactium– Vic 2021

A càrrec de Mariona Rota (Secretària d’ACREFA). Tast guiat de formatges guanyadors del Concurs Lactium: Formatges Artesans de Catalunya 2021.

17:45 Els millors formatges de cabra del Pirineu . Tast dels premiats al Concurs

A càrrec del gastrònom Toni Sorolla. Els millor formatges de cabra del Pirineu a la taula de tast. Una selecció dels formatges de cabra premiats en el Concurs, explicats i fets tastar de manera amena i culta.Els vins de muntanya del Celler Llivins (Llívia, Cerdanya) acompanyaran els tastos.

19:00 Tast del Formatge convidat 2021: Formatgeria Serra de Llodrà

A càrrec del formatger Miquel Fullana, Serra de Llodrà. Des de Son Macià, Manacor (Mallorca) ve aquesta Formatgeria Artesanal: Formatgeria Serra de Llodrà i ens ensenyaran els seus formatges de cabra. Presenta la gastrònoma Isabel Tutusaus.

Diumenge
17 d’octubre

10:45 Els millors formatges de vaca del Pirineu. Tast dels premiats al Concurs.

A càrrec del sommelier i gastrònom Ramon Roset. Els millor formatges de vaca del Pirineu a la taula de tast. Una selecció de formatges de vaca premiats en el Concurs, explicats i fets tastar de manera amena i culta.Els vins de muntanya del Celler Llivins (Llívia, Cerdanya) acompanyaran els tastos.

12:00 Cuina del Formatge: Núria Bonet

A càrrec de Núria Bonet, restaurant Ca La Núria de Bellver de Cerdanya. Núria Bonet ens prepararà en directe diferents plats de cuina en el que un ingredient important serà algun formatge artesà del Pirineu

13:15 Tast de Formatges de Pastor i cervesa el Gall Negre

A càrrec de l’Associació de Pastors i Pastores formatgers dels Països Catalans i Jordi Blasco de cerveseria El Gall Negre. Gaudirem d’un tast de diferents formatges presentats i comentats per l’Associació maridats amb diferents tipus de cervesa artesana de Gall Negre.

16:00 Els millors formatges d’ovella del Pirineu. Tast dels premiats al Concurs.

A càrrec del sommelier i gastrònom Ramon Roset. Els millors formatges d’ovelladel Pirineu a la taula de tast. Una selecció de formatges d’ovella premiats en el Concurs, explicats i fets tastar de manera amena i culta. Els vins de muntanya del Celler Llivins (Llívia, Cerdanya) acompanyaran els tastos.

17:15 Tast dels Millors Formatges del Pirineu

A càrrec del sommelier i gastrònom Ramon Roset. Tast del Millor Formatge del Pirineu sortir de l’elecció d’entre els guanyadors del Concurs de Formatges Artesanals del Pirineu, entre d’altres opcions es tastaran els formatges escollits per el jurat professional i el jurat infantil. Els vins de muntanya del Celler Llivins (Llívia, Cerdanya) acompanyaran els tastos.

18:30 Cuina del formatge: Diego Alías

A càrrec de Diego Alías, restaurant Ca l’Amador de Josa de Cadí. Diego Alías ens prepararà en directe diferents plats de cuina en el que un ingredient important serà algun formatge artesà del Pirineu.

Segueix-nos a les xarxes

©2022 Fira de Sant Ermengol - Tots els drets reservats