Concurs de Formatges Artesans del Pirineu

Previous
Next

Dissabte 15 d’octubre, 10h
Sala Polivalent

Distribuïts en categories diferents, més de 150 formatges artesans participen en el concurs de referència del sector formatger del Pirineu.
Un prestigiós jurat format per una seixantena d’experts, els tasta i valora.

El concurs se celebrarà enguany a porta tancada.

El lliurament de premis del Concurs de Formatges Artesans del Pirineu tindrà lloc a les 13h30 del dissabte 15 d’octubre, a l’escenari del davant del Palau d’Esports.

Els formatges es reparteixen en les següents seccions o categories:

Formatges no madurats

1. Matons i recuits i brossats
2. Formatges frescos

Formatges madurats

3. Llet de cabra, quallada àcida
4. Llet de cabra, quallada enzimàtica
5. Llet de cabra, quallada mixta, pasta tova
6. Llet de vaca, quallada àcida
7. Llet de vaca, quallada enzimàtica
8. Llet de vaca, quallada mixta, pasta tova
9. Llet d’ovella, quallada àcida
10. Llet d’ovella quallada enzimàtica pasta dura
11. Llet d’ovella, quallada mixta, pasta tova
12. Tupí o Gaztazarra
13. Formatges blaus
14. Formatges amb condiments
15. Iogurts i llets fermentades
16. Formatge pasta cuita

Premis​

Cada categoria té assignats tres premis:

Concurs juvenil de Formatges Artesans del Pirineu

Dissabte 15 d’octubre a les 17h00, una desena de joves de 2n d’ESO de les escoles i instituts de la Seu (la Valira, IES Joan Brudieu i la Salle) formaran part del jurat que escollirà, entre els guanyadors de les medalles d’or del Concurs de Formatges Artesans del Pirineu, el Millor Formatge Artesà del Pirineu.

Segueix-nos a les xarxes

©2023 Fira de Sant Ermengol - Tots els drets reservats