Concurs de Formatges Artesans del Pirineu

Previous
Next

Dissabte 16 d’octubre, 10h
Sala Polivalent (a porta tancada)

El moment més esperat, les medalles més desitjades, els formatges més apreciats. 16 categories, 3 medalles per categoria. Una quarantena de membres del jurat que tasten més d’un centenar de formatges diferents. Tot un repte!

El Concurs es farà a porta tancada i els membres del jurat seran sotmesos a un test d’antígens previ per complir amb totes les mesures de seguretat.

Els formatges es reparteixen en les següents seccions o categories:

Formatges no madurats

1. Matons i recuits i brossats
2. Formatges frescos

Formatges madurats

3. Llet de cabra, quallada àcida
4. Llet de cabra, quallada enzimàtica
5. Llet de cabra, quallada mixta, pasta tova
6. Llet de vaca, quallada àcida
7. Llet de vaca, quallada enzimàtica
8. Llet de vaca, quallada mixta, pasta tova
9. Llet d’ovella, quallada àcida
10. Llet d’ovella quallada enzimàtica pasta dura
11. Llet d’ovella, quallada mixta, pasta tova
12. Tupí o Gaztazarra
13. Formatges blaus
14. Formatges amb condiments
15. Iogurts i llets fermentades
16. Formatge pasta cuita

Premis

Cada categoria té assignats tres premis:

En el marc del concurs, aquest any la Fira incorpora dos interessants esdeveniments: 

Concurs infantil de formatge que, organitza la Fundació Alícia, decidirà el millor formatge entre les medalles d’or resultant del concurs professional del matí. Els jurat infantil estarà format per 8-10 nens i nenes de la Seu, d’entre 9 i 12 anys, que seran escollits, entre totes les escoles de la Seu, per la seva motivació a formar-ne part . Els infants rebran una formació específica uns dies abans de la Fira.

També es decidirà quin ha estat el Millor Formatge Artesà del Pirineu 2021 en una segona fase del concurs professional que reunirà com a jurats els caps de taula del concurs del matí, els tècnics entre els tècnics.

 

Segueix-nos a les xarxes

©2021 Fira de Sant Ermengol - Tots els drets reservats