27ª Fira de Formatges Artesans del Pirineu

15, 16 i 17 d’octubre
Av. del Camí Ral de la Cerdanya

La Fira de formatges artesans del Pirineu és un dels eixos vertebradors de la Fira de Sant Ermengol i una de les seves activitats més singulars. Espai de concentració on trobar el bo i millor de les produccions formatgeres de la serralada, és també un àmbit d’aprenentatge i d’intercanvi de coneixements.

Els formatgers artesans del Pirineu us esperen al Camí Ral de Cerdanya, en casetes individuals de fusta que els proporcionaran una estada còmoda i segura a la Seu. En seran una quarantena, arribats de tots els punts del Pirineu català, aragonès, basc, navarrès i francès. Porten per a vosaltres els seus formatges de vaca, cabra i ovella, tendres i madurats, tous i secs. Elaboradors artesans que aporten maneres de fer i sabors únics que no trobareu enlloc més, paisatges que recordareu mentre els tasteu a casa vostra.

La COVID també ha condicionat la manera en què es podran consumir els formatges de la Fira.

El tradicional tiquet de degustació desapareix de manera temporal i dona pas a la possibilitat de comprar in situ les porcions de formatge que formen part dels tastos guiats online, que podreu visualitzar al canal Youtube de la Fira i als que podreu accedir a través d’un codi QR que us facilitarem en un fulletó específic. Hi ha millor lloc que a casa, amb la família o amb amics, per tastar els formatges seguint els consells d’un expert?

Més que formatges

El Celler Llivins de Llívia (Cerdanya), la cervesa El Gall Negre d’Arsèguel (Alt Urgell) i l’aigua Pineo d’Estamariu (Alt Urgell) també estaran presents a l’espai de la Fira de Formatges. Són el maridatge perfecte per als millors formatges del Pirineu.

Previous
Next

L’Amic del Formatge

Premi que l’Ajuntament de la Seu atorga cada any a una persona que, en la seva actuació professional, contribueix a la cultura del formatge i, especialment, a la difusió dels formatges artesans del Pirineu.

Enguany, serà Eugeni Celery, expert en formatges i propietari d’un establiment de referencia arreu de Catalunya: Formatgeria Ca l’Eugene de la Seu d’Urgell.

Es lliurarà divendres 15 d’octubre, a les 18h45 a la Sala Polivalent.

Segueix-nos a les xarxes

©2021 Fira de Sant Ermengol - Tots els drets reservats