Fira de Sant Ermengol La Seu d'Urgell 19-20-21 d'Octubre 2018
Menu

La Fira de formatges artesans del Pirineu és un dels eixos vertebradors de la Fira de Sant Ermengol i una de les seves activitats més singulars. Espai de concentració on trobar el bo i millor de les produccions formatgeres de la serralada, és  també un àmbit d’aprenentatge i d’intercanvi de coneixements.

La Fira de formatges artesans del Pirineu celebrarà aquest 2018 la seva 24a edició, sempre en constant evolució i amb una bona salut.

La mostra es va iniciar l’any 1995 a la plaça dels Oms, amb una trentena de participants. D’aleshores ençà, el nombre de formatgeries i d’expositors ha anat creixent i la mostra va haver de traslladar-se a l’espai poliesportiu de la Seu.

La mostra constarà de 47 artesans formatgers del Pirineu – catalans, aragonesos, bascos, navarresos i francesos- que ofereixen més de 150 varietats diferents de formatges elaborats per ells mateixos.

El formatge convidat d’enguany és de Valencia, Heretat de Pere. Els formatges que produeixen són fets directament de la llet de les seves cabres, les quals tenen una alimentació lliure, cosa que els proporciona una matèria primera d’excel·lent qualitat. Ha estat 1r premi millor formatger artesà de la Comunitat Valenciana a Gastrònoma 2017.

Aquest any també es podrà gaudir de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu des de divendres 19 a les 17:00h i fins diumenge 21 a les 21:00h.

L’entrada és gratuïta i els visitants poden adquirir un tiquet de degustació que dóna dret a 5 tastos de formatge. El tiquet té un cost de 8 euros i també inclou un tast de productes agroalimentaris de proximitat a l’Espai Tast km0.

La Fira també acull un estand de vi -celler Castell del Remei-; de cervesa –La Minera de Sant Joan de les Abadesses-; i d’aigua –Pineo-.

L’Amic del Formatge

Premi que l’Ajuntament de la Seu atorga cada any a una persona que, en la seva actuació professional, contribueix a la cultura del formatge i, especialment, a la difusió dels formatges artesans del Pirineu.

Falta per confirmar qui serà i quan es lliurarà aquest premi.

Instagram

© 2018 · Fira de Sant Ermengol · Contacta'ns · Cookies · Disseny web: Qucut Produccions + Marc Julià