Fira de Sant Ermengol La Seu d'Urgell 19-20-21 d'Octubre 2018
Menu

La Fira de formatges artesans del Pirineu és un dels eixos vertebradors de la Fira de Sant Ermengol i una de les seves activitats més singulars. Espai de concentració on trobar el bo i millor de les produccions formatgeres de la serralada, és  també un àmbit d’aprenentatge i d’intercanvi de coneixements.

La Fira de formatges artesans del Pirineu celebrarà aquest 2017 la seva 23a edició, sempre en constant evolució i amb una bona salut.

La mostra es va iniciar l’any 1995 a la plaça dels Oms, amb una trentena de participants. D’aleshores ençà, el nombre de formatgeries i d’expositors ha anat creixent i la mostra va haver de traslladar-se a l’espai poliesportiu de la Seu.

Aquest any s’amplia la mostra a 47 artesans formatgers del Pirineu -27 catalans, 5 aragonesos, 10 bascos i navarresos i 5 francesos- que ofereixen més de 150 varietats diferents de formatges elaborats per ells mateixos.

El formatge convidat d’enguany és de Lanzarote, FINCA DE UGA.  És una terra volcànica i de clima extrem, on l’elaboració de formatges i el cultiu de la vinya resulten activitats d’agricultura heroica. Són formatges de cabra, de gran qualitat i diversitat, elaborats i presentats pel gran mestre formatger Paco Fabelo.

Com a novetat, enguany es podrà gaudir de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu des de divendres 13 a les 16:00h i fins diumenge 15 a les 21:00h.

L’entrada és gratuïta i els visitants poden adquirir un tiquet de degustació que dóna dret a 5 tastos de formatge. El tiquet té un cost de 8 euros i també inclou un tast de productes agroalimentaris de proximitat a l’Espai Tast km0.

El formatge convidat 2017 és la formatgeria Finca de Uga, procedent de Lanzarote.

La Fira també acull un estand de vi -celler Castell del Remei-; de cervesa La Minera de Sant Joan de les Abadesses-; i d’aigua –Pineo-.

 

L’Amic del Formatge

Premi que l’Ajuntament de la Seu atorga cada any a una persona que, en la seva actuació professional, contribueix a la cultura del formatge i, especialment, a la difusió dels formatges artesans del Pirineu.
Enguany, serà per Cesca Olm i Pep Lizandra, de la formatgeria l’Orri. Es lliurarà dissabte 14 d’octubre a les 11:h00 hores a la pista polivalent.

Instagram

© 2018 · Fira de Sant Ermengol · Contacta'ns · Cookies · Disseny web: Qucut Produccions + Marc Julià