Fira de Sant Ermengol La Seu d'Urgell 19-20-21 d'Octubre 2018
Menu

La Fira de formatges artesans del Pirineu és un dels eixos vertebradors de la Fira de Sant Ermengol i una de les seves activitats més singulars. Espai de concentració on trobar el bo i millor de les produccions formatgeres de la serralada, és també un àmbit d’aprenentatge i d’intercanvi de coneixements.

La Fira de formatges artesans del Pirineu celebrarà aquest 2018 la seva 24a edició, sempre en constant evolució i amb una bona salut.

La mostra es va iniciar l’any 1995 a la plaça dels Oms, amb una trentena de participants. Des d’aleshores ençà, el nombre de formatgeries i d’expositors ha anat creixent i la mostra va haver de traslladar-se a l’espai poliesportiu de la Seu.

Aquesta mostra constarà de 48 artesans formatgers del Pirineu –catalans, aragonesos, bascos, navarresos i francesos- que ofereixen més de 150 varietats diferents de formatges elaborats per ells mateixos.

Es podrà gaudir de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu des de divendres 19 a les 17h i fins diumenge 21 a les 21h.

L’entrada és gratuïta i els visitants poden adquirir un tiquet de degustació que dóna dret a 5 tastos de formatge. El tiquet té un cost de 8 euros i també inclou  un tast de productes agroalimentaris de proximitat a l’Espai Tast km0.

El formatge convidat 2018 és la formatgeria Heretat de Pere, procedent de València.

La Fira també acull un estand de vi –Castell del Remei; de cervesa –La Minera de Sant Joan de les Abadesses -; i d’aigua –Pineo-.

 

L’Amic del Formatge

Premi que l’Ajuntament de la Seu atorga cada any a una persona que, en la seva actuació professional, contribueix a la cultura del formatge i, especialment, a la difusió dels formatges artesans del Pirineu. Enguany, serà Amagoia Anda, cofundadora d’Ardai que distribueix tot tipus de formatges artesans arreu del territori europeu.

Es lliurarà divendres 19 d’octubre a les 19,00 hores a l’Aula de Tast, a la carpa annexa al Pavelló dels Formatges.

Instagram

© 2019 · Fira de Sant Ermengol · Contacta'ns · Cookies · Disseny web: Qucut Produccions + Marc Julià