Dissabte 19 d’octubre, a partir de les 10:00h, un jurat format per una quarantena d’experts -tècnics, elaboradors, distribuïdors, restauradors i periodistes- tasta i valora els més de 150 formatges artesans de producció pròpia que es presenten, tots elaborats en qualsevol territori del Pirineu.
Els formatges es repartiran en les següents seccions o categories:
Formatges no madurats
- 1. Matons i recuits i brossats
- 2. Formatges frescos
Formatges madurats
- 3. Llet de cabra, quallada àcida
- 4. Llet de cabra, quallada enzimàtica
- 5. Llet de cabra, quallada mixta, pasta tova
- 6. Llet de vaca, quallada àcida
- 7. Llet de vaca, quallada enzimàtica
- 8. Llet de vaca, quallada mixta, pasta tova
- 9. Llet d’ovella, quallada àcida
- 10. Llet d’ovella quallada enzimàtica pasta dura
- 11. Llet d’ovella, quallada mixta, pasta tova
- 12. Tupí o Gaztazarra
- 13. Formatges blaus
- 14. Formatges amb condiments
- 15. Iogurts i llets fermentades
- 16. Formatge pasta cuita
Cada categoria té assignats tres premis:
- Diploma medalla d’or
- Diploma medalla de plata
- Diploma medalla de bronze
El públic assistent podrà seguir el desenvolupament del concurs. El lliurament de premis del 25è Concurs de Formatges Artesans del Pirineu es farà al mateix espai a les 13:30h.

Guanyadors 25è Concurs de Formatges Artesans del Pirineu











© 2021 · Fira de Sant Ermengol · Contacta'ns · Cookies