Fira de Sant Ermengol La Seu d'Urgell 15-16-17 d'Octubre 2021
Menu

La Fira de formatges artesans del Pirineu és un dels eixos vertebradors de la Fira de Sant Ermengol i una de les seves activitats més singulars. Espai de concentració on trobar el bo i millor de les produccions formatgeres de la serralada, és també un àmbit d’aprenentatge i d’intercanvi de coneixements.

La Fira de Formatges artesans del Pirineu celebra aquest 2019 la seva 25a. edició. 

La mostra es va iniciar l’any 1995 a la plaça dels Oms, amb una trentena de participants. Des d’aleshores ençà, el nombre de formatgeries i d’expositors ha anat creixent i la mostra va haver de traslladar-se a l’espai poliesportiu de la Seu.

Aquest any la mostra constarà de 48 artesans formatgers del Pirineu –catalans, aragonesos, bascos, navarresos i francesos- que ofereixen més de 150 varietats diferents de formatges elaborats per ells mateixos.

Es podrà gaudir de Fira de Formatges Artesans del Pirineu des de divendres 18 a les 18 h i fins diumenge 20 a les 21h.

L’entrada és gratuïta i els visitants poden adquirir un tiquet de degustació que dóna dret a 5 tastos de formatge. El tiquet té un cost de 8 euros i també inclou  un tast de productes agroalimentaris de proximitat a l’Espai Tast km0.

La Fira també acull un estand de vi – Llivins Mountain Wines de Llívia; de cervesa –La Minera de Sant Joan de les Abadesses -; i d’aigua –Pineo-.

 

L’Amic del Formatge

Premi que l’Ajuntament de la Seu atorga cada any a una persona que, en la seva actuació professional, contribueix a la cultura del formatge i, especialment, a la difusió dels formatges artesans del Pirineu.

Enguany, serà Salvador Maura, mestre formatger i vinculat al mon del formatge des del 1991, i actualment al capdavant de la seva formatgeria Mas d’Eroles. Ell va ser l’ ideòleg de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu, motiu pel qual aquesta 25a edició la distinció Amic del Formatge no podia ser per ningú altre.

Es lliurarà dissabte 19 d’octubre just abans de l’inici del Concurs de Formatges Artesans del Pirineu. 

© 2021 · Fira de Sant Ermengol · Contacta'ns · Cookies